- تصاویر مورد استفاده را قبلاً کوچک نموده و سپس در ویزیو قرار دهید درغیر اینصورت حجم فایل زیاد خواهد شد حتی اگر در ویزیو آنها را کوچک نموده باشید.
- برای برش دادن سند دقیقا به اندازه ی محتویاتش از منوی File/Page Setup/Page Size گزینه ی Size to fit drawing contents را انتخاب کنید.
- برای تبدیل به pdf از آیکون آکروبات در Toolbars استفاده کنید. اگر آنرا با آکروبات پرینت نمایید حجمش زیاد خواهد شد.
- رنگ کردن و سایه زدن حجم فایل pdf را تغییرچندانی نمی دهد اما حجم فایل eps بسیار زیاد می شود؛ مخصوصاً سایه زدن (الگودار کردن). مثلاً در یک نمونه حجم یک فایل eps بدون سایه 100کیلو و با دو سایه کوچک حجم آن به 4 مگابایت رسید!
۱۳۸۸/۰۲/۰۲
چند نکته در مورد Visio
۱۳۸۸/۰۱/۲۵
تاریخ هجری شمسی برای Blogger
ضمناً با این اسکریپت ستون تاریخ شما در Yahoo Mail نیز تبدیل به تاریخ شمسی خواهد شد.
دقت داشته باشید که باید افزونهٔ Greasemonkey را در فایرفاکس نصب نموده باشید.
تقویم فارسی برای گوگل
دقت داشته باشید که قبل از انتخاب Install از صفحهٔ فوق باید افزونهٔ Greasemonkey را در فایرفاکس نصب نموده باشید.
۱۳۸۸/۰۱/۲۴
سایت مرکز لرزهنگاری کشوری
۱۳۸۸/۰۱/۲۳
تبدیل jpg به eps
این روش برای تبدیل بسیاری از دیگر انواع فایلهای تصویری -که آکروبات پشتیبانی میکند- به یکدیگر یا pdf نیز قابل استفاده است.
توجه داشته باشید که باید Adobe Acrobat را داشته باشید و این عمل با Acrobat Reader قابل انجام نیست.
تفاوت اندازهٔ فایل pdf خروجی LaTeX و XeLaTeX
اگر کسی میداند علت چیست به من هم بگوید.
ضمناً در مرحلهٔ آخر، از آنجا که LaTeX تصاویر jpg را نمیپذیرد از eps استفاده کردم.
جواب مسئله را آقای وفا خلیقی که بسیار در لاتک متبحر هستند و توسعه دهندهٔ اصلی زیپرشین نیز میباشند دادند:
«در LaTeX شما فقط از فونتهای rfm استفاده میکنید اما در XeTeX شما از فونتهای ttf استفاده میکنید و چیزهای دیگیری مانند چگونگی چسبیدن حروف به هم و غیره که توسط موتور XeTeX در ینیکد انجام میشود این کار قیمتی دارد و قیمت آن هم سرعت، حافظه و البته حجم زیادتر است. »
۱۳۸۸/۰۱/۲۲
زیپرشین
زیپرشین یک بستهٔ رایگان برای حروفچینی فارسی مبتنی بر XeLaTeX است که در سیستمعاملهای ویندوز، لینوکس و مک قابلیت کارکرد داشته و گزینهای بسیار مناسب برای آمادهسازی مستندات علمی میباشد.
متولیان اصلی زیپرشین آقایان وفا خلیقی (دانشجوی دکترای ریاضی دانشگاه سیدنی)، مصطفی واحدی (دانشجوی دکترای کامپیوتر هلند) و دکتر مهدی امید علی (استادیار دانشگاه شاهد) هستند.
نسخهٔ ۱ زیپرشین هم اکنون توسط توزیعهای معروف لاتک به صورت رسمی منتشر میشود. برای اطلاعات بیشتر در مورد این بستهٔ متن باز و رایگان به ویکی آن با آدرس wiki.parsilatex.com مراجعه فرموده و برای طرح سؤالات خود به این تالار مراجعه نمایید.
مجموعه اشعار شعرای فارسیزبان
مورب به راست یا مورب به چپ؟
من با مورب به چپ موافق بودم؛ به لحاظ آنکه به نظر من مورب به چپ نمود بسیار بیشتری دارد ولی نظر کلی دوستان بر مورب به راست بود و آقا بهنام هم همان را پذیرفتند. البته با درخواست من ایشان قبول نمودند که برای قلمها یک حالت مایل به چپ هم متناظر با حالت ایرانیک در فارسیتک ایجاد نمایند. در قلم جدیدی که ایشان با نام خرمشهر ارائه نموده است، حالت مورب به چپ نیز با نام Oblique لحاظ شده است.
البته اگر در ورد حالت قلم را ایتالیک انتخاب نمایید همان مورب به راست را خواهید داشت. این حالت مورب به چپ توسط زیپرشین قابل استفاده است. یک مثال را میتوانید در اینجا ببینید.
در این رزومه هم میتوانید حالت ایتالیک مایل به چپ قلم XB Zar را ببینید. اگر این فونت زر را میخواهید که ایتالیک آن مایل به چپ و صفرهای آن توخالی است، میتوانید آنرا از اینجا بارگیری نمایید.
مشکل Embed کردن فونت با Acrobat
اگر از قلمهای سری ایکس نسخهٔ۲ استفاده نمایید با چنین مشکلی مواجه نخواهید شد.
یکی از مزایای این قلمها آن است که به علت رایگان بودن محدودیت Embed کردن ندارند.
قلمهای سری ایکس نسخهٔ ۲
این قلمها به دو تکنولوژی OpenType و AAT مجهز بوده و بر روی هر پلاتفرمی - مک یا ویندوز و لینوکس - قابل استفاده هستند.
یک قلم فارسی مناسب وِب، قلمی است که حروف لاتین دارد ولی فاصلهٔ خطوط برای نمایش مناسب متن فارسی تنظیم شده است. این فاصله شاید برای حروف لاتین زیاد باشد ولی برای زبانهای فارسی و عربی و... مناسب است. حروف لاتین تنها به عنوان پشتیبان برای متن فارسی در نظر گرفته شدهاند. در واقع در یک قلم فارسی برای وِب، همان معاملهای با حروف لاتین شده است که تایمز و اریال و دیگر قلمهای کنونی فارسی یا عربی به پیشکسوتی یا پیروی از آن، با فارسی کرده اند.متن فوق قسمتی از توضیحات مربوط به قلمهای سری ایکس است که توسط آقا بهنام توسعه داده شدهاند. ادامه مطلب را میتوانید در اینجا ببینید.
این قلمها بسیار جالب هستند. از آدرس فوق میتوانید آنها را بردارید.
دو توصیه برای مقابله با ویروسها
دو نکته رو اگر همیشه انجام بدید می توانید تا حد زیادی از نفوذ ویروسهایی که از طریق فلشها و حافظههای قابل حمل وارد ویندوزتون می شوند، جلوگیری کنید:
1) یادتون باشه همیشه فلشها و حافظههای قابل حمل را با دابل کلیک موس یا کلیک سمت راست و انتخاب open یا explore باز نکنید و در عوض از آدرسبار فلش خود را انتخاب و باز کنید یا اگر مثلا فلشتان x: است با تایپ x: در آدرسبار و زدن Enter وارد فلشتان شوید.
2) در مسیر ریشه فلشتان و حتی در کل پارتیشنهایتان فولدری با نام autorun.inf ایجاد کنید و فایلی صفر بایتی مثلا یک new text document.txt در داخل فولدرهای autorun.inf ایجاد کنید.
رعایت این دو نکته تا حد زیادی جلوی ورود ویروسها به ویندوزتان را خواهد گرفت.
با استفاده از برنامه TweakUI میتوان جلوی اجرا شدن خودکار Autoplay را گرفت. کافیست در این برنامه به قسمت MyComputer/AutoPlay/Drives رفته و تیک درایوهای مورد نظر را بردارید. البته با تجربهای که قبلاً داشتهام فقط با حسابهای Admin در ویندوز XP کار میکند و با حسابهای Limited مشکل دارد حتی اگر آنرا از طریق Admin نصب کنید یا حساب را Admin کنید بعد Limited.
با این حال بهنظرم مزیت روش دوم آقا سیدرضی نسبت به برنامهٔ فوق این است که حافظهٔ سیار شما در هنگام اتصال به دستگاههای آلوده از برخی ویروسها در امان خواهد بود. حرفم را پس میگیرم. فلش من حتی با ترفند فوق هم ویروس گرفت و فایل Autoplay و میانبر NewFolder روی آن ایجاد شد.